Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Jak jsem pekla kuchařku – I. díl

Reading Time: 5 min. čtení Ivana Jindřichová alias Cat&Cook pro nás sepsala své zkušenosti s vydáním vlastní kuchařky. Přečtěte si první díl s názvem „Z korporátu do kuchyně“.

cat and cook kucharka

Ahoj, jmenuji se Ivka a jsem milovnice vaření, pečení a jídla obecně. Před 7 lety, když jsem projížděla Karlínem, jsem nahlas vyslovila přání. „Jednou bych si přála učit lidi dobře vařit a mít široký vliv jako třeba Roman Vaněk nebo Zdeněk Pohlreich…“

Tehdy se mi to zdálo nemožné, svoje recepty jsem fotila mobilem na soukromý Facebook, a to bylo celé. Netrvalo to ani půl roku a dávala jsem první recept na nově založený blog, měnila jsem svůj soukromý Instagram na pracovní a nasávala všechny nové informace z tohoto světa.

Trvalo to přesně 2,5 roku, než jsem sebrala odvahu a odešla z práce na plný úvazek. Bylo to těžké rozhodnutí, o kterém jsme mluvili déle než rok, hlavně kvůli financím. Měli jsme hypotéku, zcela nevybavený nový byt, ale srdce mě zkrátka táhlo z kanceláře do kuchyně.

Jedním z důvodů, který mi pomohl v rozhodnutí odejít z práce byl ten, že moje kočka Minda, kterou všichni mí sledující (tehdy 10 tisíc followers na IG) milovali, měla smrtelnou nemoc a pomalu umírala. Často jsem s ní jezdila na infuze a veterinář jí předpovídal jen pár měsíců života… A tak jsem se první lednový pracovní den ocitla sama doma. Nemusela jsem do práce a byl to ten nejdivnější pocit.

Poprvé v životě jsem nemusela do školy, do práce, mohla jsem si dělat, co jsem chtěla. A tak jsem se pustila do kreativního tvoření na blogu a Instagramu.

Asi za měsíc a půl jsem se ráno vzbudila a najednou jsem přesně věděla, co chci a co musím udělat. Jako kdyby mi to někdo v noci vnuknul, absolutně jsem to nechápala. Ta myšlenka byla tak čistá a jasná, až mě z toho mrazilo. Nahlas jsem tenkrát vyslovila: „Já přece musím vydat kuchařku s Mindou, dokud je tu s námi!“

Všichni moji sledující ji milují a je součást skoro každého receptu na blogu, kde dobrovolně pózuje u jídel na fotkách. A tak se zrodil krásný a dojemný nápad – vytvořit si jedinečnou vzpomínku na srdečný vztah s mojí první vysněnou kočkou.

Nutno dodat, že jsem nikdy neaspirovala na vydávání kuchařek. Přišlo mi, že trh je doslova přesycený kuchařkami a nevěřila jsem, že bych dokázala prorazit. Říkala jsem si, že možná za pár let, až budu mít větší publikum. No, srdce hovořilo jasně, vydáme kuchařku!

V příštím díle Jak jsem pekla kuchařku vám prozradím, jak jsem se odhodlala vydat knížku bez vydavatelství.

Již jsi hlasoval(a)!
Avatar photo
Autor článku

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.